woensdag 12 september 2012

YOLO.. bullshit?

Als je aan mensen vraagt wat ze van deze uitspraak vinden, zegt zeker de helft waarschijnlijk 'Wat een stomme uitspraak.' En ok, misschien is het ook wel een stomme uitspraak. Mensen vinden het snel raar klinken.

Voordat je denkt, wat een nutteloze post, wacht nog heel even. YOLO betekend natuurlijk 'you only life once.' Opzich klinkt het wel mooi. Buiten het feit dat er veel mensen zijn die in volgende levens geloven, het idee is mooi.

Voor mij staat YOLO eigenlijk misschien wel voor iets heel anders dan voor anderen. Het klinkt raar maar voor mij heeft het geholpen om dingen gewoon te doen. Bijvoorbeeld als je iemand niet durft aan te spreken, dat je dan denkt, YOLO, just do it! Het gaat maar om het idee. Dat het leven te kort is om dingen niet te doen. Want wat heb je liever, spijt om iets dat je gedaan hebt, of om iets dat je niet gedaan hebt en wel had willen doen?


Ok, het zit ook anders. Het is niet zo dat we nu met zijn alle drugs moeten gaan gebruiken, want ja, YOLO! Nee dat niet. Dat is je eigen keuze maar dat verkort je leven, en you only life once dus eigenlijk zouden we dat niet moeten doen.

Wat is nou het hele nut van deze post? Nou ik wil jullie een boodschap mee geven. Doe dingen gewoon, ga keihard zingen op straat, doe het gewoon. Just do it. Want als je dingen gewoon doet en schijt hebt aan iedereen (op een aardige manier dan..) word je al een stuk gelukkiger. Even niet vasthangen aan ideale stijve mensen die zich overal voor schamen. Wees eens gestoord (prettig), dat is de ideale wereld, voor mij in ieder geval.

Wat vind jij, is YOLO bullshit of inspirerend?

5 opmerkingen:

 1. so true, het helpt mij altijd hoor!
  Als ik iets engs vind om te doen, denk ik YOLO. en doe ik het gewoon, zonder spijt.

  Leuke post !

  BeantwoordenVerwijderen
 2. hey jenn!

  echt een goed stukje! Yolo helpt mij soms ook wel, gewoon DOEN.
  maar soms geeft het mij té veel kracht, en gaan sommige dingen juist fout omdat ik denk; ach ja, YOLOOOOOOOO.
  dusja, yolo heeft voor- en na delen.

  x

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Stiekem lach ik keihard als ik iemand ook maar YOLO hoor zeggen maar je hebt wel een punt. Alleen is mijn motivatie; Slechte reputaties moeten ook onderhouden worden.
  xx

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Those photos are really great. (Can't understand the text ;)

  Thanks for the nice comment! Stop by anytime again. :)

  Satu
  Indie by heart

  BeantwoordenVerwijderen

Love to get a comment!